Meso divljaci
Recepti

U planu je izdavanje knjige recepata. Do tada, neke recepte
možete naći ovde. Ukoliko i Vi imate neki recept slobodno
nam se obratite i objavićem ga.

 

Meso divlje svinje sa palentom

Potrebno (za 4 osobe):
1,5 kg mesa divlje svinje od buta
1/2 kg brašna za palentu
100 gr maslaca
50 gr narendanog kačkavalja
1/2 l jakog crnog vina
1 veliku ili 2 manje glavice luka
1 šargarepu
2 karanfilića
2 lovorova lista
malo šećera
so i biber

Pac:
1 dl vinskog sirćeta, 1/2 dl konjaka, 7,5 dl crnog vina malo soli, par zrna stucanog bibera.

Meso u pacu treba da stoji 48 sati uz povremeno okretanje i prelivanje. Kad se meso izvadi iz paka dobro se ocedi, posoli i pobiberi.

Iseckati luk, šargarepu i dodati svo začinsko bilje pa umešati u vino i preliti preko mesa. Peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 4 sata uz povremeno okretanje i prelivanje sokom u kojem se meso peče. Kad je meso pečeno, izvaditi ga iz pleha i umotati u foliju. Upržiti šećer i u to naliti sok od pečenja i preostali sok od paca pa nastaviti polagano kuvati uz mešanje dok se nezgusne. U međuvremenu, skuvati palentu, dodati joj maslac i narendani kačkavalj. Preko palente staviti meso pa sve preliti pripremljenim sokom.