Meso divljaci
Recepti

U planu je izdavanje knjige recepata. Do tada, neke recepte
možete naći ovde. Ukoliko i Vi imate neki recept slobodno
nam se obratite i objavićem ga.

 

Divlja svinja u umaku

Potrebno:
500 g leđa divlje svinje
25 g kapra
50 g putera
2 kašike sos paradajza
1 glavica crnog luka
kašika sečenog peršuna
malo timijana
brašno,
malo bistre mesne supe
nekoliko kapi sirćeta
so

Izrežite meso u šnicle, uvaljajte ih u brašno i pržite na vrelom puteru dok ne porumene. Kada dobijete željenu boju, dodajte malo vruće supe i sos od paradajza a kada se supa delimično ukuva dodati i nekoliko kapi sirćeta. Posolite i nastavite kuvati dodajući po potrebi još supe. Pet minuta pre nego što nameravate skinuti jelo sa vatre, dodajte kapar, seckano peršunovo lišće i poneku trunčicu timijana.

Za pripremu ovog jela potrebno je oko sat ipo vremena.