
Recepti
možete naći ovde. Ukoliko i Vi imate neki recept slobodno
nam se obratite i objavićem ga.
Špikovan but divlje svinje
Potrebno:
2kg buta divlje svinje
beli luk
slanina
začini i zelen iz paca
so, biber
belo vino
lovorov list
mast ili ulje
U dublju posudu staviti mast ili ulje da se dobro zagreje, za to vreme meso dobro išpikovati sa belim lukom i slaninom, zatim but staviti u mast ili ulje, preliti ga belim vinom i vodom da ogrezne, uz dodatak zeleni, lovora i bibera u zrnu. Zatim ga poklopiti aluminijumskom folijom i staviti u zagrejanu rernu. Nešto kasnije smanjiti temperaturu da meso ne zagori. S vremena na vreme meso prelivati sokom u kome se dinsta i okretati ga da se dinsta ravnomerno. Kada viljuška lako prolazi kroz meso tada je gotovo, skinite foliju i ostavite ga da porumeni.
Servira se isečen na komade, složen i zaliven senfom.