Meso divljaci
Recepti

U planu je izdavanje knjige recepata. Do tada, neke recepte
možete naći ovde. Ukoliko i Vi imate neki recept slobodno
nam se obratite i objavićem ga.

 

Srneći gulaš

Potrebno:
1,5 kg srnećeg mesa za gulaš
80 g putera
2 kašike ulja
250 g slanine
1 glavica luka
1 kašika brašna
čaša konjaka
3 dcl crnog vina
2 dcl supe
veza zeleni
3 čena belog luka
200 g pečuraka
so, biber

Meso iseći na komade posoliti i pobiberiti, slaninu iseckati na kockice i pržiti na puteru sa lukom, vezom zeleni, iseckanim belim lukom i pečurkama. Opržite komade srnećeg mesa 3-4 min. dodajte vino, supu i sve ostalo iz prethodnog postupka, a kada sve zajedno provri dodajte konjak i na tihoj vatri dovršite kuvanje.

Gulaš služite sa širokim rezancima.